Tuesday, September 27, 2011

First GiveAway by Summer



tarikh tutup: 27/10/2011

jom join!

Hot And Mega Giveaway By Amni and Fatimah



Syarat- Syarat :


2 ) letak link entri GA korang kat entry Ini

3 ) Like Fanpage CiMinniy & Fatimah Azzarah Blog

4 ) Letak Banner Dalam Post ( Wajib )

5 ) Tag 2 Orang Kawan Bloggers ( Pastikan Mereka Tahu )

6 ) Pemilihan akan diadili oleh kami menggunakan Random.org

9 ) Tarikh tutup 31/10/2011


Hadiah Dia Sangat Lumayan Gila :




* 2x slimming voucher by My FeltHouse

* header 2X and template 2x by Hazani and amni

* 1x top/dress by Korean Darsha

* doodle (1 boy , 1 girl ) by hazani and Izzat

* edit full blog,template denim by Alia Afifah

* url blocquote by Ace Sya

* top-up RM10 by Nurul Basyirah

* simple header transparent by Syasya

* sidebar image by Anisah

* Edit full blog by Farah ( 1 boy , 1 girl )

* Topup RM 5 1x by Farah

* Inner 2-Tone Ayunar and match pashmina by Ayunar


* 1x header by Fatimah Azzarah

Okey..! Itu sahaja Sponsor buat masa ini..!
Sesiapa nak sponsor dengan ikhlas boleh pergi ke SINI atau SINI..!

Okey..! Selamat Mencuba..! :)

JOIN LAH RAMAI - RAMAI !!!

2nd Lucky Draw



tarikh tutup: 30/10/2011

jom join!

CONTEST I LOVE DOMOKUN




sebab2 suka domokun

-teruja tengok mulut dia yang asyik ternganga, tak penat ke? bila nak belajar tutup mulut ni? gahaha..

- sebab dia sangat2 comel, lebih comel dari saya~

tarikh tutup: 11/10/2011

tag

shaizhar
faiq roslan
ana mardia

jom ler join!

HADIAH-HADIAH

TEMPAT PERTAMA
RM 20 topup + handsetcase domokun + shawl bySHAWL'S GALLERY

TEMPAT KEDUA
RM 10 topup + phonecase domokun + shawl


TEMPAT KETIGA
RM 10 topup + phonecase domokun + shawl

* 10 org pemenang lagy akan dipilih scara random utk dimasokkan ke dlam bloglist

Sunday, September 25, 2011

CoNteSt : FiRst BeLog P!nKy P!nK

salam

jom join contest ni!



tajuk :

aku dan mira edora

mira edora. nama itu menerjah kembali. secara tiba-tiba air mata aku menitis. aku mengesat air mata. aku bangun dari katil dan lekas mencapai tuala. tiba-tiba aku terpandang teddy bear di sudut katilku. aku terpaku. aku kembali ke katil dan capai teddy bear tersebut. aku peluk dan menangis..

*************************************

19 januari 1996..

lahir seorang insan yang diberi nama nur amira binti ismail. ibu bapa aku adalah insan yang paling gembira. begitu juga aku. kami menjaga mira bagai menatang minyak yang penuh. ketika itu aku baru berumur 10 tahun. kehadiran mira dalam hidup kami mengembalikan senyuman di wajah ibu aku kerana dua tahun lepas abang meninggal dunia dalam kemalangan. sejak itu, ibu langsung tidak mahu menjamah makanan dan sering bersendirian. puas kami memujuk ibu, setelah beberapa bulan, ibu sudah kembali normal. kesedihan masih terguris di wajahnya. ibu rasa terubat rindu apabila disahkan hamil lagi..


20 april 2006..

aku dan mira terlalu rapat. kami sering bersama walau ke mana jua. dia suka membaca buku dan gemar melukis. mira selalu melukis wajah aku dan ibu serta bapaku. dibiliknya penuh ditampal gambar2 yang beliau lukis sendiri. aku yang memberi nama beliau mira edora, kerana mira sering berangan2 untuk menjadi seorang puteri. dia gembira dengan nama mira edora dan di mana2 saja, dia mesti akan tulis nama mira edora..tiba-tiba, ketika aku sedang menyiram pokok bunga di halaman rumah, mira tetiba pengsan. ketika itu dia sedang berlari-lari mengejar seekor rama-rama yang sedang terbang di halaman rumah aku. aku kaget. terus memanggil ibu bapa aku. ayah lantas membawa dia ke hospital..

22 april 2006..

ibu rebah. ayah terduduk. aku menangis. khabar sedih yang kami baru terima pada pagi ini membuatkan fikiran kami buntu. mira disahkan menghidapi penyakit luekimia. ya allah, semoga Kau memberi keluarga ku ketenangan.. kami melawat mira di biliknya di hospital. dia tersenyum pahit. duka tergambar di wajahnya. mungkin selama ini dia sudah tau akan penyakitnya. tetapi dia tak pernah menunjukkan kesakitan itu..

1 jun 2006..

doktor kata, penyakit mira sudah di tahap kritikal. pelbagai cara telah digunakan. doktor menasihatkan ayah supaya membawa mira pulang. hanya Allah yang mampu mengubati penyakitnya. doktor kata, hanya berserah padaNya.. mira pulang ke rumah. sejak itu ibu, ayah dan aku memberi tumpuan sepenuhnya kepada mira. yang paling aku rasa sayu, mira sentiasa gembira, tidak menunjukkan langsung kesedihan dan kesakitan yang dialami. mira pendam semua itu...

17 jun 2006..

hari ini hari lahir aku. ayah telah membawa pulang sebiji kek di rumah. aku tidak mengharapkan apa2 melainkan kegembiraan dalam keluarga aku. mira menghadiahkan aku teddy bear. rupanya beberapa bulan yang lalu, mira telah kumpul duit sekolahnya sedikit demi sedikit untuk membeli teddy bear itu kepada aku. aku rasa pilu sangat setelah ibu memberitahu aku. sengaja ibu rahsiakan pada aku.. di teddy bear itu terletak satu kad, yang tertulis..

'kak, mira sayang kakak sangat2. jaga teddy bear ini macam kakak sayang mira..'

air mata aku menitis. aku terlalu sayangkan mira. hubungan kami sangat rapat. tak pernah sehari pun aku berjauhan dari mira. ketika mira di hospital, setiap hari aku akan datang menjenguknya.. teddy bear itu aku letakkan di sudut katil dan memeluknya ketika tidor..


19 julai 2006..

'kakak! balik sekarang! mira pengsan, ayah dah bawak dia ke hospital. ibu tunggu kakak kat rumah ni.' panggilan ibu kepadaku membuatkan darah di otakku rasa beku. Ya Allah, selamatkanlah mira, bisik hatiku..

sesampainya di hospital, ibu memberitahu mira telah ditahan di wad ICU. keadaannya teramat lemah. aku risau. aku berdoa. menitis air mata aku. ibu menangis teresak-esak dari tadi. aku memeluk ibu. aku lihat ayah, sayu di wajahnya. betapa sayangnya ayah pada mira..

daripada Dia kita datang, kepada Dialah jua kita pergi. Mira telah kembali ke rahmatullah pada pukul 5 petang. ibu terus rebah. aku tidak dapat menahan sebak. inalillahiwaillahirajiun... mira, kakak sayang mira.. :(

jenazah mira telah dikebumikan pada pukul 9 malam.. tiada lagi air mata kelihatan di mata ibu, yang ada hanya segaris kedukaan. ayah jugak begitu. aku tau mira jugak tau kami terlalu sayangkan mira, tapi kuasa Allah, tiada sapa dapat menghalang..



************************************************


'laila! tak mandi lagi ke? cepat ar, kang bas terlepas lagi. aihh. aku tunggu ni. cepat2',

' okay, kejap ya..'

aku menghentikan panggilan telefon dari rubi, kawan rapat aku di kolej. kini sudah 4 tahun mira pergi, aku jugak sedang menghadapi final semester di kolej aku untuk mendapatkan segulung ijazah. hanya aku harapan ibu bapaku. abang telah pergi, begitu juga adikku, mira. aku sayang kedua2 tapi sayangnya kedua2 telah pergi meninggalkan kami sekeluarga. aku berazam mahu pulang membawa kejayaan kepada kedua orang tua aku.. hanya kenangan dan teddy bear yang mira beri padaku membuatkan aku selalu teringatkan mira.

al-fatihah kepada mira..

HARGAILAH ORANG TERSAYANG SELAGI DIA MASIH ADA..

tag

nana kimie
mami uyun
noor liana

tarikh tutup: 24/10/2011

Giveaway LuvBunny House



tarikh tutup: 1/11/2011

jom join!

Saturday, September 24, 2011

Contest! Contest! Contest!


saya nak pegi kenduri ni. ahaks

tarikh tutup: 20/10/2011

Apash Sweet Treats: FIRST GIVEAWAY



Camne nak join??

  1. Dialu-alukan menjadi follower blog Apash Sweet Treats. Tiada paksaan. ^___^
  2. Letak Giveaway Banner di side bar blog anda berserta link back to this post.
  3. Buat 1 entry tentang giveaway ini.
  4. Tinggalkan comment di sini berserta dengan link entry anda.
  5. Tarikh tutup penyertaan 10 October 2011 jam 8.00 pagi.

Hadiah

2 x First Prize

1 x Make up bag by Syasya Creative Handmade Bags


Gambar thanks to Syasya creative. Hadiahnya yg bag kecil tu tau bukan yg besar. Penggunaan fabric mungkin berbeza. Tetapi design sama.

&

1 pack of Choc Chip cookies by Apash Sweet Treats


So DUA(2) pemenang dicari. Pemenang akan dipilih dengan menggunakan random.org.

Thursday, September 22, 2011

Tuesday, September 20, 2011

GIVEAWAY BLOG ITIK KUNING



ucapan :

happy birthday awak!! semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu ;D semoga bahagia dengan insan yang tersayangg..

nak tag

faiq roslan
noor liana
ana mardia

tarikh tutup: 31/10/2011

GA : Saya nak Cream Caramel Puding dari Ourkizuna



anda patut bagi puding karamel ini kat saya kerana..


hanya puding karamel saya pandai buat sendiri dan saya nak rasa puding karamel dari anda pula. mana tau lagi sedappppppp. nyum3 :P

tarikh tutup: akan diberitahu kemudian


GIVE AWAY NBFP :)



tarikh tutup: 30/9/2011

Simple Lucky Draw By Cik Purple



tag

shaizhar
ana mardia

tarikh tutup: 29.9.2011

BABY LILI DESIGN GIVEAWAY



tarikh tutup: 30/9/2011

hadiah

1) 2 pcs flannel ( estimation size :25 cm x 25 cm)
2) 2 pcs of extra big size of buttons
3) 2 pcs M&M large buttons
4) 5 pcs M&M medium buttons
5) 5 pcs M&M small buttons
6) 4 pcs of fancy shape buttons
7) 2 yard ribbons
8) 2 pcs keyrings
9) 2 pcs of round pattern applique
10) 2 pcs of baby step buttons

MARI TEKA : DUIT SYILING 5 KUPANG ?

duit syiling


tarikh tutup: 23/9/2011

Monday, September 19, 2011

2nd GIVEAWAY -- DOMOLICIOUS



tag

faiq roslan
lynna vavavoom

tarikh tutup: 4/10/2011

suka suki giveaway



tarikh tutup: 30/10/2011

Anniversary Giveaway AzatieSayang.



ucapan:

selamat menyambut ulangtahun perkahwinan kepada kak azatie dan suami. semoga bahagia hingga ke akhir hayat :) jagalah perhubungan ini sebaik mungkin. insyallah, ;D

tarikh tutup: 30/9/2011

"STRESS" Lucky Draw



bila stress saya akan menonton video yang menghiburkan di youtube selain daripada tido ;D

tarikh tutup: 25/9/2011

1st GIVEAWAY by CIK FIRAH (◕‿◕✿)



komen pasal blog cik firah

-cari warna background yang lembut
-ubah tulisan sebab tulisan macam tu susah nak baca la :(
- besarkan sikit tulisan

tarikh tutup: 20/9/2011

jom ler join!!

1 GA Cik Najihah - Meriah Yaw



tarikh tutup: 23/9/2011

1st GiveAway by Clara




1. Letak blog http://cerytara.blogspot.com/ dekat bloglist korang atau Follow blog ni.
2. Like Belog Clara Rella. *Kat bawah post/ kat sebelah sidebar.*
3. Letak tajuk entry : 1st GiveAway by Clara. dan tampalkan header dibawah kat entry.



4. Linkkan post ke entry ini.
5. Tinggalkan comment.
Tarikh tutup : 5/9/2011 - 30/9/2011.

Giveaway : Simple Giveaway HOB



tarikh tutup: 30/9/2011


Senarai Sponsor

Afifah Alias - Top up RM10 x 3 dan RM5 x 4 pemenang ( Follow )
Ninie -

1 biji Red Niemonster (Felt craft doll saiz 12cm X 12 cm)





1 biji Gendix Doodle Doll (10cm X 10cm)



1 special doodle utk pemenang



3) Saguhati: 5 doodles from Niedoodle series ada nama setiap pemenang. (refer to http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2011/09/free-niedoodle-series.html)

Kalau nak menang Hadiah Ninie....Pastikan Follow Ninie...( Arahan Tuan Blog)


HADIAH-HADAH UNTUK GA


Due date :
24/08/2011 - 30/09/2011

Hadiah :
5 X doodles buat 5 pemenang bertuah
2X Cursor buat 2 pemenang bertuah
2X Simple header buat 2 pemenang bertuah

Hadiah tambahan akan dibuat sekiranya contestang lebih 50 iaitu...


1 Watermark buat satu pemenang bertuah
4 Tulisan Clipping Mask buat 4 pememang bertuah
Tulisan clipping mask ni ialah tulisan yang ada corak dalamnya. Jadi, pemenang hadiah ini boleh request apa saja perkataan yang anda nak. Ikut saiz yang anda insginkan. Corak tulisan juga ikut kehendak anda

1st GA dari Cik Kiah Ronggeng



tag

nana kimie
shaizhar
mami uyun

tarikh tutup; 4/10/2011

hadiah

cabutan pertama


shawl 2 tones

cabutan kedua


shawl belang orange plus red

cabutan ketiga


brooch bunga cotton
(1st bisnes cik kiah HIL'S COLLECTION :D)

Saturday, September 17, 2011

wanita2u 2nd giveaway



Apa yang anda perlu/boleh buat simple sahaja iaitu:
  1. Blogger
  • Jadi follower blog Wanita2u. Skip jika anda sudah jadi follower.
  • Buat simple post mengenai giveaway ini dengan kata-kata anda sendiri. Anda boleh menambah atau menggunakan banner di atas dan salin syarat-syaratnya.
  • Anda perlu letakkan url post ini ke dalam blog post anda.
  • Buat sticky post mengenai giveaway ini sehingga 17 September 2011.
2. Facebook
  • Like page Wanita2u. Skip jika anda sudah like.
  • Like post ini (seperti gambar di sebelah).
  • Share ke wall Facebook anda mengenai giveaway ini & tag Wanita2u.
3.Twitter
  • Follow kakfash on twitter. Skip jika anda sudah follow.
  • Retweet post ini (seperti gambar di sebelah) dengan klik tweet button di bawah dengan menyebut "RT @kakfash".

  • Setiap penyertaan berikan detail tersebut di ruangan komen di bawah :
    • Follower ID & blog post url link
    • Facebook nickname
    • Twitter username

Wednesday, September 14, 2011

Giveaway Souvenir dari Jepun dan Korea



tarikh tutup: 22/9/2011

hadiah!

Cabutan pertama,
1. Fridge Magnet Jepun
2. Brooch berkualiti dari Korea
3. Chopstik besi Korea
4. File size A4 berwajah artis Korea
5. Snack makanan dari Jepun
Cabutan Kedua
1. Fridge Magnet Korea
2 Kipas tangan dari Jepun
3. Sepit kuku berlambangkan Korea
4. Key chain Jepun
5. Snack makanan dari Jepun

FALIHINJASMY.BLOGSPOT.COM : CUPCAKES PRINCES CONTEST, HADIAH WANG TUNAI UNTUK DIMENANGI!

salam

lamanya tak join contest atau ga, hehehe nak aktif balik la :P




I. Namakan adik-beradik yang mempunyai pertalian darah dalam CUPCAKES PRINCES.

- benjy, afry dan eith

II. Afry merupakan graduan dalam bidang apa?

- graphic designer

III. Nyatakan penyakit yang dihidapi oleh mama Fedrus Umar?

- leukimia

IV. Berikan nama penuh Fina a.k.a Fin.

-nurasyafina mohd rasul


V. Nyatakan nama negara (selain Malaysia) yang menjadi salah satu lokasi dalam CUPCAKES PRINCES.

-new zealand

VI. Berapakah jumlah gambar cupcakes yang telah digunakan sepanjang siri CUPCAKES PRINCES?

- 22

cupcake yang paling saya suka!!!



(1)


(2)


(3)


(4)


(5)


(6)

nak tag

cute mum
ana mardia
lynna vavavoom

tarikh tutup: 30/9/2011

jom ler join!!

Monday, September 5, 2011

GIVEAWAY Mia's Craft



cadangan mengenai blog :

header- macam simple sangat, cuba try buat header yang lebih menarik dan nampak ceria. .
tulisan : kalau boleh jangan buat tulisan berwarna warni banyak sangat ye, kang orang pening
kotak follower : sila ubah kedudukan ke atas sedikit. macam ke bawah sangat.
background : pilih layout yang ceria dan tak sakit mata memandang


cadangan mengenai produk anda

-first come first serve. buat tempahan mengikut turutan.
-rajin2 buat research pasal produk2 yang sama jenis dengan yang anda buat, bandingkan produk anda dan dia, cari kelemahan, untuk memperbaiki lagi :)
- rajin2 promosi blogshop anda supaya diketahui umum.
- beri perkhidmatan yang terbaik. apa yang pelanggan mahu, berikan yang terbaikkk mengikut citarasa beliau :)
-jangan segan silu bercampur gaul dengan blogger2 yang lain sambil2 mempromosoi barangan anda.
- kalau ada modal lebih, promosi ke sekolah, kolej dan tempat2 yang menjadi tumpuan untuk mendapatkan produk anda.
-beri diskaun kepada pelanggan kalau dia beli banyakk.
-jangan sesekali menipu pelanggan, meremehkan permintaan pelanggan dan bercakap kasar dengan pelanggan :)
-kalau ada rezeki lebih, boleh pasarkan produk anda ke serata dunia :)
-yang paling penting, doa, semangat. minat dan usaha anda!!


semoga berjaya!!

nak tag

shaizhar
iceq
faiq roslan

tarikh tutup: 23/10/2011