Thursday, January 19, 2012

3rd by MissKara



tarikh tutup: 29/1/2012

hadiah yang menarik!

jom join!

tag


1ST MEGA GIVEAWAY BY ALYAAYEP AND NANA



nak tag


tarikh tutup: 25/3/2012

:)

"Jom Dapatkan Telekung Percuma Dari Telekung Thaiyibah"

salam.

jom ramai-ramai join contest ni untuk dapatkan telekung percuma dari telekung thaiyibah. alhamdulillah, boleh dipakai oleh semua wanita-wanita Islam. bukan membazir pun ye dak kalau dapat hadiah telekung. jarang sangat penganjur yang hadiah telekung untuk pemenang. mungkin ada tapi jarang sangat. ehehehehee.. saya tertarik untuk join contest ni!

contest ini dianjurkan oleh telekung thaiyibah. anda boleh like fanpage thaiyibah di facebook jugak


banner contest ini :)

cadangkan satu nama yang paling sesuai, menarik dan sedap untuk telekung terbaru kami.

saya cadangkan nama.

telekung RAHADATUL 'AISY

rahadatul 'aisy bermaksud = KEMAKMURAN HIDUP. sumber : KLIK SINI

kenapa saya memilih nama rahadatul 'aisy??

saya tertarik dengan maksud yang diberikan. iaitu kemakmuran hidup. kemakmuran hidup bukan terletak pada harta, kemewahan, rupa paras dan sebagainya. yang paling utama, beribadah kepada Allah. itu yang wajib. hidup akan tenang dan jiwa akan suci dari terkena benda-benda yang yang tak sepatutnya jika kita selalu berada dalam keadaan bersih, selalu beribadah kepada Allah. nama itu juga sesuai untuk telekung terbaru keluaran thaiyibah kerana ia menggambarkan kebersihan dan kesucian yang menjamin kemakmuran hidup. :) kita akan rasa tenang dan selesa :)

kenapa anda inginkan telekung thaiyibah ini??

kerana tertarik dengan ciri-ciri yang dinyatakan dan memenuhi keperluan semasa muslimah :)
alhamdulillah, untuk kegunaan sendiri :)

jom join contest ni.

tarikh tutup: 30/1/2012

:)

aDiey aDieyZa BirthDay GA



tarikh tutup: 24/1/2012

entry yang paling saya suka adalah...

entry INI

MYDEAL-AMPANG SUPER BOWL

sebab.. aktiviti main bowling ni sihat dan dapat mengeratkan silaturrahim. saya pun tak pandai main sebenarnya. dapat pulak buah hati yang suka mainnn. hehehe sdikit sebanyak buat saya rasa nak main lagi! dan mydeal tuu.. rajinnya join! ;D tak sangka dapat murah macam tu. boleh la saya try beli nanti untuk yang tersayang! hehhe ;D

jom join! :)

Kelly's Life Giveaway



tarikh tutup: 1/4/2012


Prizes for the lucky winner...





GIVEAWAY WORD SEARCH



tarikh tutup: 13/2/2012

jom join! ;D

Wednesday, January 18, 2012

2nd Anniversary Giveaway by DAS



tarikh tutup: 31/1/2012

jom join!!

GA Tahun Baru Cik Bambam!



tarikh tutup: 31/1/2012

tag

faiq roslan
ana mardia
lynnavavavoom
nana kimie

jom join!

FIRST GIVEAWAY BY ONITSUKAHANA



tarikh tutup: 31/1/2012

warna kesukaan saya : biru muda

jom join!

First Giveaway By Butik fiQ'Ra



tag

mami uyun
nana kimie
cik suzlin

tarikh tutup: 31/1/2012

hadiah

Pemenang pertama x2
sehelai shawl + sehelai inner bawal

Pemenang kedua x3
sehelai inner bawal + 1 pcs brooch ribbon

Top referral x1
wang tunai RM30

Scrapaperclip Giveaway Anniversary



tarikh tutup: 19/1/2011

hadiah

A Free A5 Size Wedding Mini Signage!!!

Antara contoh2 nya ialah:



EYFAalias 1st Giveaway



nak tag

mami uyun
nana kimie

tarikh tutup: 31/1/2012

hadiah



ha?? apa tu?hehehe jom join giveaway ni sekarang kalau nak menang hadiah2 di atas!! :)

Saya Mahu Wang Kertas Malaysia Siri Baharu dari Eyriqazz.Com

salam..




entry INI saya rasakan entri terbaik saya kerana...

saya dapat luahkan isi hati saya tentang penghinaan yang pelajar-pelajar berikan kepada pak guard. bila saya buka sendiri page yang menghina guard-guard di institusi masing-masing, terkilan sangat tengok. bermacam kata kesat dan hinaan yang mereka katakan kerana guard tak bagi diorang keluar malam la, dan boleh kata 95% salah pelajar2 tu sendiri. tapi diorang salahkan guard jugak. sedangkan apa yang guard katakan itu semuanya peraturan.

bayangkan guard tu mak ayah kita, yang macam kita selalu hina guard yang lain. bukan diorang tak da anak, memang gaji dia tak setaraf macam mak ayah kita, tapi sekurang2nya berilah penghormatan. kalau ada kes kecurian ke, pecah masuk asrama, sapa yang kena soal siasat dulu? sapa yang nak kena marah dulu? guard. bukan pelajar. tanggungjawab di atas mereka.

ada yang kata guard tu jahat, yup. memang ada kes guard rogol pelajar, bunuh pelajar, memang ada, tapi jangan sebabkan orang lain, kita pandang hina dan jijik pada guard. mereka juga manusia seperti kita :)

dan saya pernah menang contest blog artikel terbaik. saya hantar entry ni. saya menang sebuah novel :)

nak tag

ana mardia
lynna vavavoom
noor liana
faiq roslan

tarikh tutup: 31/1/2012




GA Pertama Sicantik Siezuka

salam..




.kelebihan blog ni.

*header yang cantik, simple dan sedap mata memandang*
*warna layout yang sejuk*
*kotak follower senang nampak, tak susah nak cari*
*letak facebook kat blog, senang orang nak contact cik siezuka kalau ada apa2*
*buat blog archive macam tu. hehehe serius senang nak tengok entry lama2*
*ada label, mudah orang nak cari/baca sesuatu contoh nuffnang*
*gambar besar-besar, clear habis!*

kekurangan

*sepertinya terlalu sedikit blog dalam bloglist anda, mohon tambahkan!*
*seeloknya buat menu tab kalau nak asingkan cerita yang best2 atau untuk review ke*

itu saja! ^___^

hadiah cantik2, kiut miut. kalau dapat, bestnyaa! hehehe..

tarikh tutup: 31/1/2012

jom join!!

1st Edition New Year Giveaway 2012 by Airin Ayda

salam..

jom join giveaway ni!! :)



nah, untuk anda :P

tarikh tutup: 31/1/2012

79 hadiah yang ditawarkan!! korang mesti join giveaway niiiiiiiiiiiiiiiii~ jom!

QUEENPINK LUCKY DRAW



tarikh tutup: 1/2/2012

:)

January 2012 Blog Giveaway

salam




tarikh tutup: 30/1/2012



Monday, January 16, 2012

Giveaway Wang Kertas Baharu @Sharinginfoz



tarikh tutup: 23/1/2012

slogan

saya mahu wang kertas baharu kerana nak menjadikannya koleksi kesayangan sampai bila2 sebagai tanda menang giveaway.

jom join! :)

Giveaway 2 dalam 1 Oleh Blog Petaibududurian



korang kena like pic penganjur ni ye..

mula2 like


lepas tu like gambar ni


okay?

hadiah best menanti pemenang!

tarikh tutup: 29/2/2012

jom join!

:)

2012 Special Giveaway



tag

cik suzlin


tarikh tutup: 31/1/2012

hadiah!

sesuatu yang sangat sedappppppppp! nyum3. nak tau? pergi ke blog beliau ye. keh3

RM50 UNTUK DIMENANGI !!! LUCKY DRAW Sempena Promosi JerseyMalaya, JOIN SEKARANG!

<








Salam Sejahtera, Untuk pengetahuan anda semua, hari ini 6 Januari 2012 merupakan hari pembukaan http://jerseymalaya.blogspot.com

Bersempena dengan pembukaan ini, JerseyMalaya telah mengadakan Cabutan Bertuah. Hanya Bloggers sahaja yg berpeluang untuk menyertai, langkah-langkah untuk turut serta yang sangat Mudah!
Cuba nasib anda, mana lah tahu anda terpilih.
Jersey Malaysia Untuk Dimenangi!




HANYA 3 LANGKAH UNTUK SERTAI


  1. FOLLOW Blog http://jerseymalaya.blogspot.com/

  2. Klik 'Like' juga di http://jerseymalaya.blogspot.com/

  3. COPY Text di dalam Text Box di JerseyMalaya, Paste dan Post di Blog anda mengenai Cabutan ini.Beri Link kepada Entry anda di 'Comment'.


Cabutan akan dibuat pada 6 Februari 2012. Pemenang adalah berpandukan Followers, Facebook Like, dan Entry di Blog anda.


Blogger yang bertuah akan menerima Wang Tunai RM50 daripada JerseyMalaya.


Sekian, Terima Kasih.




/p>

best of 2011



pencapaian anda paling best tahun 2011?

sudah mula bekerja!!! ;D

tarikh tutup: 31/1/2012

hadiah



Maybelline Mascara (1 Pemenang)


RM5 top-up (3 Pemenang)


ZYASH 1st GIVEAWAY

ZYASH 1st GIVEAWAY


saya dapat tahu zyash 1st giveaway ni daripada cik rose cute dan ingin menyertai kerana ingin mencuba nasib memenangi sabun susu beras. 1st time ada orang tawarkan hadiah macam ni. memang best! saya tak pernah cuba lagi. mana tau ada rezeki menang giveaway awak ni. semoga sabun susu beras tu menjadi milik saya. insyallah. amin :)

saya nak tag

mami uyun
cik suzlin

tarikh tutup: 31/1/2012

hadiah

Miraa Hussin's GA



tarikh tutup: 29/2/2012

saya nak tag

ana mardia
lynna vavavoom
noor liana

jom join!!

lebih 30 hadiah misteri untuk dimenangi! ayuhhh! ;D

Saturday, January 7, 2012

A Year A Million Follower Giveaway !



tag

ana mardia
noor liana
nana kimie
zaikulim
mami uyun

tarikh tutup: 15/1/2012

jom join! hadiah menarik menanti anda ;D


CONTEST I LURVE BERBLOG-ING BY ZATA



tarikh tutup: 12/1/2012

:)

Friday, January 6, 2012

Thursday, January 5, 2012

New Year First Giveaway by Ziera



tag

ana mardia
lynna vavavoom

tarikh tutup: 12/2/2012

Apa hadiahnya?? Jeng jeng jeng..

.
.
.
.
.

UPDATE

Full edit template ( blogskins ) - 5x pemenang
Tip top header - 5x pemenang

Cheritera Hati First Giveaway



tag

ana mardia
lynna vavavoom
faiq roslan

tarikh tutup: 3/2/2012

HADIAH??


Tempat Pertama:
1 produk Avail Beauty + 2 Shawl Inner Polkadot + Brooch

Tempat Kedua :
Produk Avail Beauty + 1 Inner Shawl Polkadot + Brooch

Tempat Ketiga :
1 Shawl Inner Polkadot + Produk Avail Beauty.


Saguhati (untuk 2 orang pemenang) :
Produk Avail Beauty

Blitz Give Away 2012

salam



tarikh tutup: 29/1/2012

Hadiah Blitz Give Away 2012
1 x MAC Cosmetic Set ( 1 pemenang je)

Hadiah Misteri
2 x Biarkan ia menjadi Misteri (means utk 2 pemenang)

Wednesday, January 4, 2012

GIVEAWAY SUKA-SUKA



tarikh tutup: 26/2/2012

GA ~ Cuti - Cuti Holiday!



tarikh tutup: 13/1/2012


My 4th Blog anniversary GiveAway



pendapat/cadangan

1) labels dan bloglist agak panjanggg. apa kata letak 5 je kat depan, pastu sapa nak tengok lagi, diorang tekan see all? heehe

yang lain okay je. heheeh blog comel :)

4 entry elly yang saya rasa best!





teruskan menulis blog! ;D

tag

ana mardia
noor liana
joel leslie
zai kulim

tarikh tutup : 20/1/2012

NEW YEAR GIVEAWAY BY NABILAMARS AND CIK ERYN



tarikh tutup: 1/2/2012

nak tag

lynna
iceq
anis nabila

SPONSOR


JCS , fanpages
SHOPPE LENSZ HOME , facebook
ZATYY , blogspot
ALL TYPES LENS , facebook
SUKA COLLECTION , fanpages
FASION DISASTERS COLECTION , fanpages | blogspots
LLEAH AYEISACO , fanpages | blogspots
WAFICOSHAWLS HOUSE , blogspots | fanpages
CHOCOLATE4U , fanpages | blogspots

GiveAway Blog AmosNursan : Luck Draw



tag

lynna vavavoom
nana kimie

tarikh tutup: 27/1/2012

:)

FIRST GIVEAWAY 2012 CIK CARROT SUSU



review

bagi saya blog cik carrot susu simple dan cute! ;D

tarikh tutup: 1/2/2012

Saya nak souvenir dari Indonesia GA



tag

faiq roslan

jom join!

tarikh tutup: 31/1/2012

Tuesday, January 3, 2012

Mega Giveaway to U by |Cik AZ & Fahmi Mahat|



tarikh tutup: 14/1/2011

jom join!

update

komen tentang blog amalina zainal dan fahmi mahat

amalina zainal

*kagum tentang background muka sendiri. cun pulak tu. mcm mana buat? hehehe
*pemilihan putih sebagai warna background memang lembut. putih itu suci
*tak de sidebar, tak la nampak serabut sangat2! :)
*ada dua kotak follower, bagus jugak. sebab kekadang cari yang tepi tu tak jumpa
*blog yang ringan, tak sakit kepala nak datang lagi
*penulisan yang mudah difahami oleh semua orang
*header yang cantik! i like!
*kalau boleh tulisan jangan letak banyak warna eh.. hhehe

fahmi mahat

*tengok header, wow! gerak-gerak! keh3 cantikk
*sidebar okay, tak serabut
*warna biru muda sangat lembut :)
*penulisan yang mudah difahami
* tak ada apa yang harus diubah ye. hehehe

SPONSOR