Friday, February 4, 2011

CONTEST : DUBAI MAKE IT REAL FOR ME BEBEH!

salam

contest : dubai make it real for me bebeh!


tetiba aku rasa nak masuk contest ni. sebab apa? menarik gila! selain kita dapat mengenali dengan lebih dekat lagi tentang dubai, kita jugak berpeluang memenangi hadiah yang sangat2 la menarik! yang hanya terdapat di dubai! sapa tak nak kan?? seronok2!

entry pilihan aku yang aku amik dari


assalamualaikum. aku suka sangat2 dengan entry yang aku baca dari farihin ni. ntah la. rasa best sangat2. keh3 terutama pasal pantai. itu yang menarik perhatian aku!

bagi sesiapa yang tak tau, aku sangat2 suka pantai! sangat suka! lagipun umah aku dekat je dengan pantai. sekarang aku menetap di kemaman terengganu. kat kemaman memang banyak pantai. kat kulim tak de pantai pun. kalau pegi, samada batu feringgi atau pantai kat rnr bagan ajam tu je. tapi bila pindah kat kemaman ni macam2 pantai adaaaaaaaaa. sebelum aku tinggal kat kemaman, aku tinggal kat kuala terengganu. best jugak pantai kat situ antaranya pantai batu buruk dan pantai teluk ketapang. 1st time aku pergi pantai, aku rasa macam tak nak balik! dah lama gila rasanya tak jejakkan kaki ke pantai!!


antara pantai yang popular kat kemaman pulak, adalah pantai kemasik, pantai teluk maknik dan pantai teluk kalong. selalu kitorang pergi lepak kat pantai teluk maknik la sebab dekat je dengan rumah aku. yang lain2 agak jauh la kan. hik2 aku selalu je update kat blog pasal aku pegi pantai. banyak sangat dah gambar pantai dalam laptop aku yang aku simpan buat kenangan dan share dengan orang samada kat facebook atau blog.



aku sukakan pantai sebab pantai buat aku tenang. bila tengok ombak tu memukul2 jiwa aku jadi tenang. serius. sebab tu kalau aku pergi pantai, aku suka lepak lama2, termenung kat tepi pantai ala2 terkenang kekasih di perantauan. hakhak bukan ada apa pun tapi ntah la, hirup udara segar. nyaman je rasanya!

setelah aku godek2 gambar2 kat blog farihin ni. *farihin adalah tuan punya contest ni*, (tengok nama kat facebook anda. keh2), aku rasa teruja sangat dengan pantai kat sana! haha kat dubai! peh, kan best kalau dapat pergi! caissss! best2!



pantai tersebut dinamakan jumeirah beach. yang mengambil masa kira2 sejam untuk ke sana, menurut farihin lagi, dia sampai tertido gara2 perjalanan yang agak lama. haha jumeirah beach ni adalah pantai yang tak kena apa2 bayaran. kalau nak kena bayar, pegi kat jumeirah beach., yang tu kena bayar. antara 3-5 dirhams je!

uniknya jumeirah beach ni adalah kat sekitar pantai tu langsung tak de pokok!! peh, macam padang jarak padang terkukur dah. tapi yang herannya, kita tak rasa panas langsung. rasa sejuk aje. hoho itu keunikannya la selain mempunyai dua pondok!

jom layan gambar sekitar jumeirah beach yang aku amik dari blog farihin ni. dalam entry *berpiknik di pantai dubai. kredit tu farihin










kenapa aku rasa nak pergi sana sangat? sebab aku tak penah jejakkan kaki kat luar negara lagi. hoho insyallah ada rezeki aku pergi. bila tengok gambar2 kat pantai ni, aku rasa nak sangat berada kat sana. nak rasa kelainan pantai ini dari pantai2 yang penah aku pergi. mesti rasa lagi nyaman kan. hik hik

farihin, boleh tak mandi kat pantai ni? ahaks

insyallah, ada duit, ada rezeki, aku nak pergi dubai. rasa macam tertarik pulak. aku bukan la seorang wanita yang gemar bershopping, bagi aku pantai buat aku tenang. bukan shopping. kalau shopping duit habis, aku yang stresssssssssss. hahha pantai tak. bukan kena bayar pun kan. tak da sapa akan halau kalau lepak lama2 kat situuuuuuuuuuu. hehe


kepada sesiapa yang nak join contest ni;



tarikh tutup: 26/2/2011

keputusan: 5/3/2011

kalau saya menang, saya nak hadiah pashmina viscose!

thanx ya!

1 comment:

nfahk said...

thanks for joining :) updated ur link and goodluck sayang.. :)